Apklausos, kurios metu buvo apklausti 238 vyrai ir moterys, rezultatai sekmadienį buvo pristatyti per kasmetinę Amerikos gerontologijos specialistų asociacijos konferenciją. Buvo nustatyta, jog 60 proc. reguliariai seksu užsiiminėjančių vyresnių nei 65 metų amerikiečių teigia esantys laimingesni nei 40 proc. sakiusiųjų, jog meilės žaidimais nebeužsiima.

Paklausus apie gyvenimą santuokoje, 80 proc. sekso nepamiršusių senjorų sakė esantis patenkinti savo antrąja puse. Taip atsakė tik 59 proc. tų, kurių lovos reikalai jau nebedomina.

Ekspertė iš Floridos universiteto Adrienne Jackson teigia, jog mokslininkų atradimas „turėtų sukelti susidomėjimą“ tų, kurie ieško būdų, kaip padėti senjorams išspręsti problemas, užkertančias kelią mėgautis kūniška meile.

Jau anksčiau mokslininkai nustatė, jog svarbiausias veiksnys, ribojantis lytinį gyvenimą, yra vyro, o ne moters sveikata. Dauguma ligų, tokių kaip cukrinis diabetas ir prostatos vėžys, neigiamai veikia vyrų erekciją.
Terapeutai mano, jog pagyvenę žmonės neturėtų jaustis blogai dėl to, jog neužsiiminėta seksu – tai yra normalu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)