Vyrai, svajojantys turėti ne vieną vaiką, turėtų rinktis moteris didelėmis akimis, putliomis lūpomis ir dailiomis nosimis, kadangi tokios nori mažiausiai keturių vaikų. O tie, kuriems tėvystė neatrodo tokia viliojanti, prioritetą turėtų teikti ne tokių švelnių bruožų atstovėms, kurioms pakaks ir vienos atžalos.

Šv. Endriu universiteto mokslininkai mano, kad jų atlikto tyrimo rezultatų atsakymas – moteriškas hormonas estrogenas, kurio aukštas lygis lemia švelnesnius veido bruožus bei stipresnį motinišką instinktą.

Daugybė žinomų moterų patvirtina šią taisyklę. Pavyzdžiui, Holivudo gražuolė aktorė Angelina Jolie, pati pagimdžiusi tris vaikus ir dar tiek pat įsivaikinusi.

O štai buvęs modelis Jools Oliver su sutuoktiniu garsiuoju virtuvės šefu Jamie augina keturias atžalas. Aktorė Reese Witherspoon iki 27 metų turėjo jau du vaikus.
Jamie Oliveris su žmona

Tyrimo autoriai apklausė 25 jaunas moteris, kurios turėjo atsakyti, kiek vaikų ir kada norėtų susilaukti. Vėliau buvo išmatuotas jų estrogeno lygis.

Šv. Endriu universiteto mokslininkė Miriam Law Smith, kuri specializuojasi veido studijose, sako: „Kuo daugiau estrogeno tiriamosios turėjo, tuo daugiau vaikų jos norėjo. Mus nustebino toks akivaizdus rezultatas“.

Atliekant tyrimą ryšys tarp estrogenų lygio ir amžiaus, kuriame moteris norėtų susilaukti vaikų, nenustatytas, tačiau mokslininkai turi tam paaiškinimą: kadangi apklaustos moterys buvo universiteto studentės, jos labiau susitelkusios į karjerą lyginant su statistiniu vidurkiu.

Antrame eksperimente dalyvavo kita moterų grupė. Jos buvo nufotografuotos ir apklaustos, kiek vaikų norėtų susilaukti. Tuomet veido tyrimų specialistė M. Law Smith sukūrė stipriausią motinišką instinktą turinčių moterų veidų fotorobotą. Tas pats buvo padaryta ir su mažiausiai vaikų norinčių turėti moterų nuotraukomis.
Reese Witherspoon

Vėliau savanoriai, tarp kurių buvo ir moterų, ir vyrų, stiprų motinišką instinktą turinčių moterų bruožus apibūdino kaip kur kas švelnesnius lyginant su antros grupės moterimis.

Pirmoje moterų grupėje vidutiniškai norėta 4,3 vaiko – tai beveik trimis daugiau nei antroje moterų grupėje.

Vis dėlto mokslininkai pripažįsta, kad veido bruožai gali lemti vos apie 20 proc. moters šeimos gausinimo planų. Tarp likusių veiksnių minimi tokie kaip auklėjimas bei finansinė situacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją