Toks gydymo metodas vadinasi seksualinis pakaitalas. Šeštą dešimtmetį jį siūlė tyrėjai Williamas Mastersas ir Virginia Johnson. Jie 11 metų tyrė 510 sutuoktinių porų, 54 vienišus vyrus ir 3 vienišas moteris. Tyrime dalyvavo ir 54 žmonės, jie atliko seksualinio partnerio vaidmenį. Taip atsirado dviejų savaičių gydymas, žadantis 80 proc. efektyvumą.

P. Devos teigimu, programa iš tiesų padeda. Pavyzdžiui, visi klientai, kuriems iki užsisėmimų būdavo priešlaikinė ejakuliacija, sugebėjo pailginti lytinį aktą nuo 30 – 60 sekundžių iki 5 – 10 minučių ar dar daugiau. 90 proc. erekcijos sutrikimų turėjusių vyrų atsisakė potenciją skatinančių preparatų.

Seansai vyksta ne psichoanalitiko kabinete, o viešbučio kambaryje. Už devynis po dvi valandas trunkančius užsiėmimus klientui teks pakloti 4 tūkst. svarų (15 806 Lt). Psichologė rekomenduoja pacientui iš pradžių nueiti pas gydytoją ir išsiaiškinti, ar lytinių sutrikimų priežastis – ne fiziologinės problemos (pvz., diabetas, aukštas kraujospūdis).

Įprastai sesijos pradžioje psichologė moko pacientą susikoncentruoti į pojūčius, liečiamos rankos, pečiai, veidas. Vėliau sesija gali peraugti į lytinį aktą, kurio metu specialistė aiškina, kaip elgtis ir tuo pat metu atlieka psichologinę terapiją. Po tokių užsiėmimų turėtų atsirasti pasitikėjimas savimi, išnykti baimės, pacientai turėtų išmokti susidoroti su nerimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją