Tyrimo metu paaiškėjo, jog šokoladas mažina tiek diastolinį, tiek sistolinį kraujospūdį. Taip pat buvo nustatyta, kad šokoladas pagerina endotelio - viensluoksnio plokščiojo epitelio, išklojančio širdies, kraujagyslių, limfagyslių vidinį paviršių – ir trombocitų funkcijas. Be to, pagerina atsparumą insulinui.

Mokslų daktarė Susanna Larsson ir jos vadovaujama ekspertų komanda atliko tyrimą su 33 tūkst. 372 suaugusiomis moterimis, kurių amžius – nuo 49 iki 83 metų. Nei viena moterų prieš tau nebuvo patyrusi infarkto, nesirgo kraujagyslių ligomis ar diabetu.

Ekspertai nustatė, jog tos dailiosios lyties atstovės, kurios per savaitę suvalgydavo mažiausiai dvi plyteles šokolado, net 20 proc. mažiau rizikavo patirti infarktą nei to paties amžiaus ir svorio moterys, retai ar niekad nesimėgaujančios šokoladu.

Ekspertai pripažįsta, jog infarktą patirti mažiausiai rizikavo tos, kurios valgė daugiausiai šokolado.

Mokslininkai aiškina, jog kakavoje gausu flavonoidų – galingų antidioksidantų, pajėgių suvaldyti nedidelio tankio lipoproteiną, galintį paskatinti infarktą ir kitas širdies ligas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją