Seimas ketvirtadienį priėmė atitinkamas Reklamos įstatymo pataisas: už balsavo 105 Seimo nariai, o susilaikė 6 parlamentarai. Seimas taip pat uždraudė tokių gėrimų reklamoje užsiminti apie jų gydymo ar profilaktines savybes, jeigu iš tikrųjų jie jų neturi. .

Pakeitimais uždrausta nurodyti energinių gėrimų gamintojus kaip rėmėjus ar kitaip juos reklamuoti kultūros, sporto ir kituose renginiuose jaunimui, jam skirtose visuomenės informavimo priemonėse, švietimo ir mokslo įstaigose, kurias lanko žmonės iki 18 metų.

Be to, ketvirtadienį parlamentarai nutarė, kad maisto reklamoje bus privaloma nurodyti, jog maistas yra genetiškai modifikuotas, net jeigu jo sudedamosiose dalyse yra genetiškai modifikuotų organizmų.

Seimas ketvirtadienį taip pat nusprendė, kad maisto produktų reklamoje nereikės nurodyti, jog dalis produktų gali būti kenksmingi mokiniams.

Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Zuokienė siūlė, kad maisto produktų, kurie pagal teisės aktus negali būti tiekiami ugdymo įstaigose mokiniams maitinti, reklamoje būtų įspėjamasis tekstas, jog maitinimasis tokiais maisto produktais gali būti nepalankus sveikatai.

Savo siūlymą ji grindė tuo, kad dabar virškinamojo trakto ligomis serga vienas iš penkių šalies mokinys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)