Tokia klinika buvo būtina, nes vis daugėja žmonių, vartojančių minėtąsias narkotines medžiagas, konstatuoja ekspertai. Be to, jau senokai egzistuoja pagalbos centrai, kur pagalba išskirtinai teikiama priklausomiems nuo alkoholio, kokaino, heroino. O narkomanai-klubų lankytojai iki šiol tinkamos pagalbos nesulaukdavo.

Klinikos įkūrėjas Owenas Bowdenas-Jonesas tikina: sunku suskaičiuoti, kiek žmonių šiuo metu priklausomi nuo vadinamųjų klubinių narkotikų. Situaciją apsunkina ir faktas, kad rinkoje nuolat atsiranda naujų narkotikų, kurių pavojus deramai neįvertinamas.

Pavyzdžiui, kaip teigia profesorius Johnas Ramsey‘is iš Šv. Jurgio universiteto, per praėjusius metus ekspertai nustatė net 41 naują narkotinę medžiagą, cirkuliuojančią tarp klubų lankytojų. Šiais metais aptikta jau 20 tokių naujų narkotikų. Įdomiausia, kad narkomanai-klubų lankytojai (kurios daugiausia sudaro jauni dirbantys žmonės) nemano, jog yra priklausomi nuo narkotinių medžiagų.

Šiuo metu minėtoje klinikoje siūloma penkių mėnesių trukmės programa, jau gauta 70 potencialių pacientų paraiškų. Žinoma, kad vienas iš pacientų – 27 metų vyras, kenčiantis nuo stiprios priklausomybės nuo GHB narkotinės medžiagos, dar žinomos kaip skystas ekstazis. Naktimis jis prabunda kas dvi valandas – organizmas reikalauja dozės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją