Taigi jeigu nagas yra geltonas ir sluoksniuotas, gali būti, kad jį užpuolė grybelis. Taip pat galimi kepenų, limfatinės sistemos ar kvėpavimo takų sutrikimai, pavyzdžiui, lėtinis bronchitas.

Tamsios linijos po nagais susijusios su padidėjusia odos vėžio – melanomos rizika. Ekspertai rekomenduoja pastebėjus linijas nedelsiant kreiptis į specialistus. O jei nenormaliai padidėjo pirštų galai arba užlinko nagai, gali būti, kad kraujotakos sistemoje per mažai kraujo dėl širdies ir plaučių ligų (neatmetama ir įgimto defekto, lėtinės plaučių infekcijos, kepenų cirozės ar širdies sienelių infekcijos tikimybė). Viena iš dažniausiai pasitaikančių priežasčių – plaučių vėžys.

Suskilinėję arba duobėti nagai neretai būna pas psoriaze, lėtiniu dermatitu, artritu ar alopecija sergančius žmones. Juostelės ant nagų byloja apie neseniai praėjusią ligą, žemų temperatūrų poveikį, Reino ligą, nekontroliuojamą diabeto vystymąsi, pneumoniją, tymus ir kraujotakos sistemos ligas.

Labai išlenktą, į šaukštą panašią formą nagai gali įgauti po traumos, naudojant benzininius tirpiklius, esant sindromui dėl kurio pasislenka kelio girnelė, inkstų ir skeleto vystymosi sutrikimams.

Neretai išlenkti nagai būna pas anemija sergančius žmones. Jei didžioji nago dalis yra balta, verta pasitikrinti dėl kepenų cirozės, diabeto, lėtinio širdies nepakankamumo, peržiūrėti mitybos įpročius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)