Tai numatančioms Visuomenės sveikatos priežiūros įstatymo pataisoms antradienį parlamentarai pritarė po pateikimo.

Už pataisas balsavo 57 Seimo nariai, prieš buvo 18, susilaikė 17 parlamentarų

Anot projektą pateikusio Sveikatos reikalų komiteto pirmininko Antano Matulo, SAM veikia Visuomenės sveikatos departamentas su 23 etatais. Jis formuoja politiką šioje srityje, atstovauja Lietuvai įvairiose Europos Sąjungos institucijose. Tuo pačiu prie ministerijos įkurta Visuomenės sveikatos tarnyba su 67 etatais.

"Jos funkcijos yra panašios ir formuoja politiką. Taip pat atstovauja Lietuvai Europos Sąjungos įvairiose institucijose ir vykdo kontrolę, priežiūrą. Jai pavaldūs dešimt Visuomenės sveikatos centrų regionuose, kurie vykdo kontrolę, priežiūrą, išduoda leidimus. Akivaizdu, kad per pastaruosius dvejus metus Visuomenės sveikatos tarnyba dubliuoja tam tikras funkcijas", - tvirtino A.Matulas.

Jis siūlo VVSPT funkcijas, susijusias su kontrole, priežiūra, pažymėjimų, liudijimų išdavimu, perduoti visuomenės sveikatos centrams apskrityse, juoba kad daugelį šių funkcijų visiškai arba iš dalies visuomenės sveikatos centrai vykdo ir šiuo metu.

Tuo metu Lietuvai ES atstovauti turėtų SAM.

Anot pataisų, visuomenės sveikatos centrai apskrityse taptų tiesiogiai pavaldūs ministerijai.

Toliau projektą svarstys Seimo komitetai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją