Darbo grupė sudarė pasiūlymų sąrašą ligoninių vadovams, kaip minimaliais resursais pagerinti situaciją įstaigose. Šios grupės veiklą pratęs pastarajame sostinės tarybos posėdyje patvirtinta slaugos ir globos reikalų komisija, pranešė savivaldybė.

Buvo tikrintos Vilkpėdės, Sapiegos ligoninės, Mykolo Marcinkevičiaus, Vilniaus universitetinės slaugos ir ilgalaikio gydymo ligoninės ir Grigiškių sveikatos priežiūros centras.

Darbo grupė siūlė užtikrinti, kad palatose būtų ne daugiau kaip keturios lovos, o minimalus plotas vienai lovai palatoje būtų septyni kvadratiniai metrai.

Be to, siūloma neguldyti terminalinės būklės (nepasveiksiančių) pacientų į vienas palatas su kitais pacientais, paviešinti ir griežčiau kontroliuoti valgiaraščius, patiekiamo maisto kokybę, maistinę ir energetinę vertę, porcijų dydį, pacientų poreikiams patenkinti skyriuose pastatyti šaldytuvus.

Išvadose pabrėžiama, kad įstaigoje matomoje vietoje turi būti pateikta informacija apie socialinį darbuotoją ir jo teikiamas paslaugas.

Taip pat siūloma, kad ligoniui mirus būtų parištas apatinis žandikaulis, užmerktos akys, taip pat kad būtų įrengta vėsi patalpa, skirta artimųjų atsisveikinimui su ligoniu.

Anot mero, įstaigų vadovai pritarė po patikrinimų pateiktiems siūlymams ir pažadėjo imtis veiksmų, kad būtų geriau užtikrintas higienos normų laikymasis, tinkamai ir optimaliai paskirstyti darbuotojų darbo krūviai, maitinimo paslaugų kokybė atitiktų šioms įstaigoms keliamus reikalavimus.

Šiuo metu komisijos nariai lankosi globos namuose, po šių vizitų žadama pateikti siūlymus šių įstaigų vadovams bei išvadas sostinės tarybai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją