Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Farmacijos departamento vadovė Gita Krukienė BNS sakė, kad šiuo metu pakeliui į Lietuvą yra apie 8 tūkst 750 gamintojo "EBEWE" vaistų ampulių. Jie turėtų atkeliauti trečiadienį, o rugsėjo pirmąją juos planuojama pradėti platinti.

Pasak G.Krukienės, Kauno klinikas praėjusios savaitės pabaigoje jau pasiekė nedidelė chemoterapinių vaistų siunta iš Latvijos.

"Iš Latvijos vaistukai pristatyti į Kauno klinikas, bet jau nedidelė siunta, kiek jie iš latvių išsiprašė", - sakė ji.

Vėliau šią bei ateinančią savaitę laukiama vaistų ir iš kitų gamintojų.

"Kai buvo normalus tiekimas, trys kompanijos pasiskirstė rinką, ir lyg nebuvo problemų. Dabar, kai vienas iškrito, tokiais pliūpsniais ir važiuoja. Rytoj atvažiuoja viena siunta, rugsėjo 1-2 dienomis atvažiuoja kita siunta, kito gamintojo, ir paskui, tarėmės dar kitą savaitę, atvažiuoja ir "TEVA" gamintojo. Čia jau važiuoja įvairios pakuotės, ne tik lietuviškos, bet ir prancūziškos, rusiškos", - pasakojo G.Krukienė.

Prieš savaitę paskelbta apie sutrikusį chemoterapijai naudojamų kompensuojamųjų vaistinių preparatų tiekimą.

Seimo Sveikatos reikalų komitetas (SRK) pranešė iš pacientų gavęs informacijos dėl chemoterapijai naudojamų kompensuojamųjų vaistinių preparatų "Fluoruoracil EBEWE" ir "Fluoruoracil TEVA" trūkumo kai kuriose Lietuvos gydymo įstaigose. Parlamentarai kreipėsi į ministeriją, ragindami kuo skubiau išspręsti šią problemą.

Komiteto pirmininko Antano Matulo teigimu, paniką tarp pacientų sukėlė Kauno klinikos.

Pasak Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos, minėti preparatai Lietuvos rinkai laikinai netiekiami "dėl gamybos sutrikimų".

Tarnyba taip pat paskelbė, kad nuo rugsėjo bus tiekiamas nekompensuojamas vardinis vaistinis preparatas "Fluorouracil Accord".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją