Yra žinoma, kad vyriškis, vykęs iš Korėjos į Edmontoną ir rugpjūčio 15 d. Vankuveryje persėdęs į kitą reisą, sirgo tymais. Nuo šios ligos jis nebuvo skiepytas. Kur dabar yra sergantysis, nėra žinoma.

Pavojus susirgti gresia visiems žmonėms, kurie skrido su juo lėktuvu, ir su kuriais jis kontaktavo. Ypatinga rizika gresia jaunesniems nei vienerių metų vaikams, konstatuoja gydytoja Monika Naus ir Britų Kolumbijos ligų kontrolės centras.

Pernai Britų Kolumbijoje jau buvo užfiksuotas tymų protrūkis, vienas žmogus net buvo paguldytas į intensyvios terapijos skyrių – tai liudija ligos pavojingumą.

Primename, kad tymai yra ūmus susirgimas, kuriam imlūs iki 100 proc. žmonių. Ligos simptomai – aukšta temperatūra, burnos gleivinių ir viršutinių kvėpavimo takų uždegimas, konjunktyvitas ir bėrimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją