STT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Ruslanas Golubovas BNS pirmadienį sakė, kad jo atstovaujama tarnyba patikrinimą atliko pagal savo kompetenciją. STT tiria korupcinio pobūdžio nusikaltimus.

Šiuo atveju pagal STT pateiktą medžiagą pradėti ikiteisminio tyrimo nebuvo pagrindo.

Valstybės kontrolė balandį paskelbė, kad PSDF biudžetas 2010 metais turėjo daugiau kaip 0,5 mlrd. litų perteklių, tačiau surinkus daugiau nei planuota lėšų PSDF biudžetas nebuvo peržiūrimas, o pinigai laikyti banke.

Auditoriai nurodė, kad nebuvo išnaudotos visos galimybės PSDF biudžeto lėšas panaudoti efektyviau asmens sveikatos priežiūros paslaugoms apmokėti, nes Valstybinė ligonių kasa (VLK) turimų viršplaninių lėšų nenaudojo suteiktų paslaugų visai vertei apmokėti, o sudarė terminuotųjų indėlių sutartis.

Reaguodamas į Valstybės kontrolės išvadas sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas įvertinti, ar VLK vadovų veiksmuose nebūta piktnaudžiavimo, Generalinė prokuratūra visą medžiagą perdavė STT.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją