Jungtinės Karalystės aktyvistų, pasisakančių prieš nėštumo nutraukimą nuomone, abortų skaičius yra bauginantis. Anot aktyvistų, apsigimę kūdikiai turi tokią pačią teisę gyventi kaip ir kiti.

Sveikatos departamento parengti statistiniai duomenys, apimantys beveik 10 pastarųjų metų, buvo paskelbti po šešerius metus trukusios kovos teisme. Statistika atskleidžia, kad nuo 2002 iki 2010 metų buvo atlikti 17 tūkst. 983 abortai, baiminantis, kad naujagimiai gali būti „neįgalūs“.

Iš šių atvejų 1 tūkst. 189 abortai atlikti vėliau nei 24 savaitės nuo nėštumo pradžios – tokiais atvejais būtina įrodyti, kad nėštumas kelia pavojų motinos gyvybei. Praeitais metais po 24 nėštumo savaitės buvo nutrauktos 147 gyvybės. Tai reiškia, kad nuo 2002 metų tokių abortų skaičius išaugo iki 29 proc. visų nėštumo nutraukimo atvejų.

Iš šių atvejų, neskaitant kiškio lūpos ar vilko gomurio apsigimimų, dar 27 gyvybės buvo nutrauktos dėl „apsigimimų, susijusių su vaisiaus rega, klausa, veidu ar kaklu“. Tokie mažyliai būtų rizikavę pasaulį išvysti su įgimta gliaukoma ar be vienos ausies. 2003 metais iš šių atvejų vienas abortas buvo atliktas vėliau nė po 24 savaičių nuo nėštumo pradžios.

Kovos su abortais šalininkai teigia, kad minėtųjų statistinių duomenų paviešinimas negimusiems negalią turintiems mažyliams „suteikia žodį“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)