Tuo metu dar dviejose maudyklose, kuriose vandens kokybė anksčiau nesiekė normos, šiuo metu situacija pagerėjusi, ir normas jų vanduo atitinka.

Kalvarijos savivaldybės Orijos ežeras, birželio 1-ąją normų nesiekęs, birželio 7-ąją jau buvo pakankamai švarus. Birželio 8-osios duomenimis, vandens kokybė pakilo ir Kelmės rajono Gauštvinio ežere.

Naujos informacijos kol kas nepateikiama apie Varėnos rajono Žiežulio ežerą, kurio vandens kokybė normos neatitiko gegužės pabaigoje.

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro duomenimis, daugumos kitų tirtų šalies maudyklų ir poilsio zonų vanduo atitiko higienos reikalavimus.

Tiesa, kol kas informacijos nėra apie Vilniaus, Kaišiadorių, Kretingos, Šakių, Mažeikių rajonų savivaldybės maudyklas.

Paprastai informacija apie vandens kokybę visose šalies maudyklose būdavo pateikiama birželio pirmomis dienomis, kai oficialiai pradedamas maudynių sezonas, tačiau šiemet tai užtruko.

Taip esą atsitiko dėl šios funkcijos perdavimo kitai institucijai. Anksčiau tuo rūpinosi Higienos institutas, šiemet - Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją