Statistiniais duomenimis, pasyvus rūkymas kasmet nusineša, daugiau kaip pusę milijono gyvybių. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, trečdalis pasyvaus rūkymo aukų yra vaikai.

Paskutinę pavasario dieną jau tradicija tapo minėti Pasaulinę dieną be tabako. Didžiuosiuose Lietuvos miestuose jau antrus metus iš eilės ši diena – išskirtinė. Gatvėse praeiviams dalijamos gėlės. Akcijos sumanytojai gyventojams siūlo vietoje cigaretės rankose laikyti gėlių žiedus.

Šiltą pavasario dieną atgijusiame Šiaulių miesto pėsčiųjų bulvare rožių žiedai buvo dalijami ir šiauliečiams. Nebuvo nė vieno, kuris , gavęs gėlę, nepažadėtų šiandien nerūkyti.

Nerūkantiesiems buvo pasakyta ačiū, o turintiems žalingą įprotį padėkota, kad neteršia oro, kuriuo kvėpuojame. Akcijos organizatoriai pasakoja, kad ši idėja atsipirko su kaupu. Pavyko maloniai nustebinti daugelį . O svarbiausia – rūkančiųjų pastebėta mažiau. Na, bent jau šiandien- dieną be tabako.

Šiauliuose, akcijos metu, praeiviams buvo išdalinta 500 gyvų gėlių.

Apie rūkymo žalą susimąstyti buvo raginami ir moksleiviai. Šiaulių miesto ugdymo įstaigose išdalinta 600 popierinių gėlių.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją