Praėjusios savaitės pabaigoje maistu apsinuodijo sanatorijoje poilsiavę 32 vaikai, kurie yra Baltarusijos piliečiai.

Dizenterijos priežastis tirianti Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, atlikusi laboratorinius tyrimus, nustatė, jog dizenterijos protrūkį sukėlė auksinis stafilokokas, kuris buvo išskirtas iš 9 maisto skyriaus darbuotojų nosiaryklių, o indų plovėjai įtariama salmoneliozė.

Visi šie 10 sanatorijos darbuotojų buvo laikinai nušalinti nuo darbo.

Sanatorijos maisto skyriuje atliktos inspekcijos išvadose nurodoma, kad ruošiant maistą pažeidžiami higienos reikalavimai, sanatorijoje nepakankama žaliavų kontrolė, neatliekami savikontrolės laboratoriniai tyrimai.

Anot pranešimo, papildomam tyrimui į Sveikatos apsaugos ministerijos Nacionalinį sveikatos tyrimų centrą išvežtos auksinio stafilokoko kultūros toksiškumo įvertinimui.

Sanatorijoje buvo susirgę tik dalis vieno korpuso gyventojų. Sanatoriją "Belorus" sudaro du gyvenamieji korpusai su atskiromis virtuvėmis, valgyklomis ir aptarnaujančiu personalu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją