Bendru sutarimu komitetas priėmė sprendimą, kad "panaudojant PSDF biudžeto rezervą bei virš plano surinktas lėšas žalos visuomenei ir biudžetui nebuvo padaryta", ir sunkmečio sąlygomis veikta efektyviai.

Taip pat komitetas pareiškė, kad "sutinka su Valstybės kontrolės išvada, jog PSDF biudžeto vykdymo apyskaita visais reikšmingais atžvilgiais parengta pagal įstatymo reikalavimus".

Valstybės kontrolė paskelbė, kad PSDF biudžetas 2010 metais turėjo daugiau kaip 0,5 mlrd. litų perteklių, tačiau surinkus daugiau nei planuota lėšų PSDF biudžetas nebuvo peržiūrimas, o pinigai laikyti banke.

Auditoriai nurodė, kad nebuvo išnaudotos visos galimybės PSDF biudžeto lėšas panaudoti efektyviau asmens sveikatos priežiūros paslaugoms apmokėti, nes Valstybinė ligonių kasa turimų viršplaninių lėšų nenaudojo suteiktų paslaugų visai vertei apmokėti, o sudarė terminuotųjų indėlių sutartis.

Reaguodamas į VK išvadas sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas įvertinti, ar VLK vadovų veiksmuose nebūta piktnaudžiavimo, Generalinė prokuratūra visą medžiagą perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybai.

Tačiau komiteto nariai daugiausiai laikėsi nuomonės, jog VLK, rezervo lėšas laikydama banko terminuotais indėliais, priešingai - efektyviai valdė finansus.

"VLK parodė, kaip efektyviai valdomas biudžetas", - reziumavo komiteto narė Vida Marija Čigriejienė.

Valstybės kontrolierė Giedrė Švedienė posėdyje pabrėžė, kad buvo atliktas ne veiklos, o finansinio teisėtumo auditas, tad apie finansų tvarkymo efektyvumą nepasisakyta, o pagrindiniu trūkumu ji nurodė tai, kad perteklines lėšas VLK investavo ne į valstybės vertybinius popierius.

Tačiau SRK nariai savo sprendimu konstatavo, kad "teisės aktai tiksliai nereglamentuoja PSDF biudžeto rezervo lėšų kaupimo ir panaudojimo bei laikinai laisvų lėšų laikymo sąlygų ir tvarkos".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją