Dėl perteklinių Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšų, laikytų komerciniame banke, kilęs skandalas įgyja pagreitį. Antradienį gavusi sveikatos apsaugos ministro Raimondo Šukio prašymą įvertinti, ar VLK vadovų veiksmuose nebūta piktnaudžiavimo, Generalinė prokuratūra (GP) visą medžiagą perdavė STT.

Tai vakar „Lietuvos žinioms“ teigė generalinio prokuroro patarėja ryšiams su visuomene Vilma Budėnienė.

STT atstovė spaudai Julija Antanaitienė LŽ patvirtino, kad medžiaga iš GP gauta trečiadienį po pietų, tačiau kol kas neaišku, kas atliks jos analizę ir kiek ji truks.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) penktadienį pranešė sustabdžiusi tyrimą dėl galimo VLK direktoriaus A.Sasnausko tarnybinio nusižengimo panaudojant PSDF rezervo lėšas. Toks sprendimas padarytas po to, kai SAM buvo informuota, kad tyrimą dėl VLK tarnautojų veiksmų atliksianti STT juos vertins pagal Baudžiamojo proceso kodeksą.

Tarnybinių nuobaudų skyrimo valstybės tarnautojams taisyklės numato, kad jeigu paaiškėja, kad tarnybinis nusižengimas turi baudžiamosios veikos ar administracinio teisės pažeidimo požymių, tarnybinio nusižengimo tyrimas sustabdomas ir tarnybinio patikrinimo medžiaga perduodama institucijai, kompetetingai tirti atitinkamas bylas. Šiai institucijai atsisakius iškelti baudžiamąją ar administracinę bylą arba asmenį atleidus nuo baudžiamosios ar administracinės atsakomybės, tarnybinio nusižengimo tyrimas tęsiamas nuo atitinkamo sprendimo priėmimo dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją