Šoktelėjo aukštyn ir priemonių, atbaidančių erkes, uodus bei kitokius parazitus, pardavimas ne tik šiose, bet ir „Litfarmos” vaistinėse, prekybos centruose.

Dėl erkių sukeltų ligų šiemet netrūksta darbo ir veterinarijos klinikoms.
Pasak veterinarijos gydytojos Ingos Alaburdaitės, šiemet kaip niekada daug šunų, kurie serga erkių platinama babezioze. Tai liga, kuria susirgus erkių platinami parazitai ardo raudonuosius kraujo kūnelius – eritrocitus.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro medicinos entomologė Milda Žygutienė dienračiui teigė: „Erkių pastaraisiais metais tikrai nemažėja, o kai kuriuose regionuose smarkiai gausėja.Gamtinės sąlygos joms veistis, daugintis ir plisti šiemet Lietuvoje puikios. Daug miškingų, drėgnų vietovių, jose – daug gyvūnų, kurie, kaip ir apleistuose laukuose besiveisiantys graužikai, yra erkių maitintojai. Per pirmuosius tris šių metų mėnesius Laimo liga susirgo 145 asmenys, erkiniu encefalitu – vienas.
Pernai per tą patį laikotarpį erkinio encefalito nebūta, o Laimo liga diagnozuota 177 žmonėms“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)