Sveikindamas Šiaulių dramos teatre susirinkusius kelis šimtus medicinos darbuotojų ministras pacientų vardu padėkojo jiems už pasiaukojamą darbą žmonių sveikatos labui.

Pasak ministro, mediko profesija kasdien reikalauja ne tik pasiaukojamo darbo, bet ir naujų žinių, išmanymo, naujų technologijų įvaldymo.

„Galima sakyti, kad mediko kelias – tai kasdienis naujų, kintančių iššūkių įveikimo kelias. Nekintantis ir pastovus nuo antikos laikų tik Jūsų profesijos turinys, jos humanistinė prasmė padėti žmogui. Šviesaus atminimo kardinolas Vincentas Sladkevičius sakė: „Gerumas dauginasi, dalijant jį kitiems“. Tegul Jums grįžta pacientams išdalytas gerumas su dideliu kaupu“, – sakė sveikatos apsaugos ministras R. Šukys.

2011 m. Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo garbės ženklai įteikti 18, o Nusipelniusio gydytojo garbės ženklai – 23 asmenims. Sveikatos apsaugos ministerijos iniciatyva šie apdovanojimai buvo įsteigti 2004 m., juos yra pelnę daugiau kaip 330 medikų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)