Kaip praneša Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), visoje Europoje šiuo metu užfiksuoti net 6 tūkst. 500 raudoniukės atvejai. Daugiausiai šios ligos atvejų užregistruota Prancūzijoje.

Jungtinių Tautų sveikatos agentūra Ženevoje skelbia, kad Prancūzijoje nuo sausio iki kovo užregistruoti 4 tūkst. 937 raudoniukės atvejai. 2010 metais šia liga sirgo tik 5 tūkst. 90 žmonių.

„Travel Clinic“ atstovė Mary Kedward teigia: „Nenoriu atkalbėti britų nuo kelionių į užsienį, tik norėčiau, kad žmonės žinotų apie ten tykančius pavojus jų sveikatai“.

„Vyresni nei 20 metų žmonės ir vaikai yra labiausiai linkę susirgti raudoniuke. Jie turėtų kreiptis į savo šeimos gydytojus ir pasiskiepyti. Prieš keliaudami į Europą britai tiesiog privalo pasiskiepyti“, - sakė M. Kedward.

Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos departamento atstovas teigia: „Raudonukė labai užkrečiama. Niekada nevėlu paskiepyti savo vaikus. Tai efektyviausias būdas išvengti raudoniukės ir kiaulytės“.

PSO pareigūnai dėl raudonukės protrūkio kaltina prastą vaikų skiepijimo kampaniją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)