Tačiau atliktas tyrimas įrodė, kad aktyviai geriantys žmonės stipriau jaučia alkoholinę euforiją ir mažiau jautrūs sedatyviniam (raminamajam) alkoholio poveikiui. Tai reiškia, kad pirmieji yra labiau linkę tapti priklausomais nuo alkoholio, mano tyrėjai.

Profesorė Andrea King ir jos komanda ištyrė apie 200 žmonių, kurių amžius – nuo 21 iki 35 m.

Tyrimo dalyviai buvo suskirstyti į dvi grupes – mažai geriančių (nuo vieno iki penkių alkoholio vienetų per savaitę) ir daug geriančių (nuo 10 iki 40 alkoholio vienetų per savaitę), rašo „The Telegraph“.

Jiems buvo pasiūlyti trys skirtingi gėrimai: su dideliu alkoholio kiekiu, turintis mažai alkoholio ir placebas. Visi gėrimai buvo aromatizuoti, siekiant užmaskuoti jų sudedamąsias dalis.

Po to dalyviai užpildė anketas, kuriose turėjo aprašyti savo būseną, be to, buvo patikrintas alkoholio kiekis jų organizme.

Paaiškėjo, kad net kai alkoholio kiekis organizme buvo beveik vienodas, mažai geriantys respondentai rašė, kad jaučia vangumą, t. y., patyrė sedatyvinį alkoholio poveikį, o daug geriantieji aprašė visiškai priešingą reakciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją