Yra žinoma, kad knarkimą sukelia viršutinių kvėpavimo takų minkštųjų audinių vibracijos. Kai žmogus guli, takai susiaurėja, susidaro „prisisurbimo efektas“ ir audiniai įsitempia.

Žmogui įkvepiant ir iškvepiant, jie juda. Ši problema darosi aktualesnė su amžiumi, nes audiniai nukąra, be to, analogiškas pasekmes sukelia ir nutukimas.

Purškiklį sudaro trys ingredientai – poliglikolis, kalio sorbatas ir sodos chloridas (druska). Jie tonizuoja gerklės raumenis, todėl kvėpavimo takai neblokuojami. Be to, jie sutepa audinius, todėl sumažėja vibracija.

Tačiau atlikus klinikinius bandymus, gauti prieštaringi rezultatai.

Pavyzdžiui, atlikus bandymą Danijoje, kuriame dalyvavo 218 žmonių, buvo įrodyta, kad purškiklis padeda. 60 proc. savanorių ir toliau naudojo purškiklį praėjus pusmečiui nuo tyrimo.

Tačiau nepriklausomo tyrimo metu paaiškėjo, kad purškiklis nėra labai veiksmingas. Jį išbandė 25 žmonės, kitiems 25 buvo purškiamas placebas.
Ekspertai pateikia išvadą, kad purškiklis gali palengvinti gyvenimą tik tiems, kuriems knarkimas dar netapo labai rimta problema.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)