Nuo balandžio 1 dienos visose Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigose vietoj 10-os redakcijos Tarptautinės statistinės ligų ir sveikatos problemų klasifikacijos (TLK-10) bus pradėta naudoti šios klasifikacijos Australijos modifikacija (TLK-10-AM). Tai reiškia, kad nuo balandžio 1-osios visose gydymo įstaigose pildant medicinos dokumentus (popierinius ir elektroninius) ar pacientui išrašant kompensuojamuosius vaistus vietoj ligos kodo pagal TLK-10 bus nurodomas ligos kodas pagal TLK-10-AM klasifikaciją, skelbia VLK.

Naujoji klasifikacija leis tiksliau nurodyti pacientų klinikines diagnozes, tikslesnė, išsamesnė turėtų tapti ligų statistika. Tokia klasifikacija būtina ir stacionarinių bei dienos chirurgijos paslaugų grupavimui pagal giminingų diagnozių grupes, kad būtų galima tiksliau apmokėti šių paslaugų išlaidas.

Siekdama kuo geriau supažindinti sveikatos priežiūros įstaigas su naujovėmis Valstybinė ligonių kasa jau nuo praėjusių metų pabaigos rengia susitikimus su gydymo įstaigų vadovais, medikais.

Su TLK-10-AM, taip pat su Kodavimo standartais bei Medicininių intervencijų klasifikacija galima susipažinti Valstybinės ligonių kasos parengtame elektroniniame vadove adresu http://ebook.vlk.lt, visos gydymo įstaigoms šį elektroninį vadovą jau gali atsisiųsti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją