Joniškietė Genovaitė Lipštienė jau mėnesį kenčia lūžusios rankos skausmus. Nors Joniškio ligoninės gydytojo Jono Bendiko ji tą pačią dieną po traumos buvo siųsta operuotis į Šiaulių ligoninę, po dviejų dienų pacientė buvo išleista namo, nedarius jokios operacijos.

Vasario 14–ą penkiasdešimtmetė moteris paslydo, krito ir susilaužė ranką. Praeivių padedama moteris pakilo ir parėjo namo. Iš pradžių didelio skausmo nejautė, bet netrukus jis ėmė stiprėti. Namiškiai iškvietė greitąją medicinos pagalbą ir moteris buvo nuvežta į Joniškio ligoninę.

Priimamajame budėjęs gydytojas padarė lūžio rentgeno nuotrauką ir pasiūlė skubiai vykti į Šiaulių ligoninę operacijai, nes Joniškyje operuoti per sudėtinga.

Vasario 15-ąją apie pietus Genovaitė Lipštienė jau laukė eilėje Šiaulių konsultacinės poliklinikos registratūroje. Ją apžiūrėjęs gydytojas norėjo iš naujo daryti rentgeno nuotrauką „iš apačios“, tačiau pacientė iš skausmo negalėjo pakelti ir ištiesti rankos į šoną. Medikas liepė sesutėms suleisti vaistų ir eiti į palatą, nuotrauką daryti, kai aprims skausmai.

„Sesutės ateina, išeina iš palatos, nieko nesulaukiu, sėdžiu plika, nesutvarstyta ranka. Jau ir keturios, ir penkios valandos. Apie pusę šešių prisiprašiau, kad ampulę suleistų. Sako: niekas nebeateis, darbo valandos baigėsi, gulkite ir miegokite. Už 65 litus nusipirkau įtvarą, įdėjo ranką ir likau, — prisimena joniškietė. — Kadangi kita diena buvo Vasario 16-osios šventė, pragulėjau be konsultacijos iki 17-os dienos ryto. Atėjęs palatos gydytojas paklausė: Ko čia gulit? — Sakau, laukiu operacijos. — Kokios operacijos? — Joniškis siuntė operuoti. — O jis — nuplėšė lapelį prie lovos su užrašyta temperatūra, mano pavarde ir sako: Jokios operacijos. Važiuokit namo. Slaugytojų prašiau pažymos, kad galėčiau pristatyti Darbo biržai. Užstrigo kompiuteris ir tos negavau.“

Kartu su G. Lipštiene žurnalistai užsuko pas Šiaulių ligoninės gydytoją traumatologą ortopedą Algimantą Bielskį, konsultavusį pacientus Joniškio ligoninėje. Gydytojas, apžiūrėjęs lūžio rentgeno nuotrauką, pasakė, kad jam „atrodo, jog reikia operuoti“, tačiau kolegos sprendimo neoperuoti nekomentavo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)