Informacinė akcija prisideda prie visame pasaulyje vykstančių žarnyno vėžio žinomumo mėnesio renginių. Pasak organizatorių, akcijos tikslas – skatinti didžiųjų Lietuvos miestų gyventojus rūpintis savo sveikata. Įėję į storosios žarnos maketo vidų, žmonės galės išvysti šios žarnyno vėžio formas ir stadijas, o taip pat bus supažindinami su ligos, apie kurią kalbėti neretai vengiama, simptomais, diagnostika, gydymo galimybėmis ir profilaktika.

„Kolorektaliniai navikai laikomi vienais iš sėkmingiausiai gydomų virškinamojo trakto navikų, – sako Vilniaus Universiteto Onkologijos instituto onkochirurgijos centro vadovas prof. dr. Narimantas Evaldas Samalavičius. – Pagrindinis storosios žarnos vėžio gydymo būdas – chirurginis. Esant reikalui skiriama chemoterapija. Pastaruoju metu chemoterapija sėkmingai derinama su naująja biologine terapija.“

Medikų teigimu, didžiausia storosios žarnos vėžio problema yra vėlyva ligos diagnozė, kuri ir lemia didelį mirčių skaičių, todėl šia akcija siekiama skatinti efektyvią ligos profilaktiką, kuri leistų ligą diagnozuoti pakankamai anksti, kol ligonio išgijimo tikimybė yra didžiausia.

Storosios žarnos vėžys yra antra dažniausiai diagnozuojama vėžio forma ir antra dažniausia mirties nuo vėžio priežastis Europos Sąjungoje. Naujausiais Europos Bendrijų statistikos tarnybos duomenimis vienas iš septynių naujų onkologinių susirgimų yra būtent storosios žarnos vėžys. Jis lemia vieną iš aštuonių mirčių nuo vėžio ES šalyse.

Akcija kovo 15 – 17 dienomis vyks Vilniuje, prekybos centre „Panorama“, kovo 18 – 20 dienomis Kaune, prekybos centre „Mega“ ir kovo 25 – 26 dienomis Šiauliuose, prekybos centre „Tilžė“. Akcijos partneris – bendrovė „Roche Lietuva“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją