35 metų amžiaus K. Brown šį hormoną vartoja ne tam, kad pastotų. Ji yra įsitikinusi, kad derindama hormonų injekcijas su 500 kalorijų per dieną dieta, ji pasieks savotišką svorio mažinimo nirvaną: ji neteks svorio visose reikalingose vietose nesijausdama pavargusi ar išalkusi. „Turėjau draugę, kuri tai darė prieš savo vestuves, – sako moteris. – Ji atrodo puikiai“.

Ši dieta apjungia kasdienes injekcijas su beveik badavimą sukeliančia dieta. Pacientai – paprastai moterys – dažniausiai lengvai patiki pažadais, kad gali prarasti po pusę kilogramo per dieną nejausdami jokio alkio. Galbūt net labiau jas sujaudina pažadai, kad hCG hormonas paskatins jų kūnus atsikratyti riebalų, kurie susikaupė labiausiai nepageidaujamose vietose – ant žastų, pilvų ir klubų.

Reaguodama į užklausas dėl tokio dietos populiarumo Jungtinių Valstijų Maisto ir vaistų administracija (FDA) sausio mėnesį perspėjo, kad hCG „homeopatinės“ formos, pavyzdžiui, tabletės ar purškalai, pardavinėjami internete bei kai kuriose sveiko maisto parduotuvėse, yra suklastoti ir nelegalūs, jeigu jų etiketės skelbia apie dietines šių produktų galias.

Įšvirkščiama hCG (žmogaus chorioninio gonadotropino) forma JAV yra patvirtinta kaip vaistas nuo nevaisingumo ir kitų panašių susirgimų. Šis preparatas yra Amerikoje legalus net ir tuo atveju, jeigu gydytojas jam išrašo receptą nenurodydamas konkrečios panaudojimo instrukcijos.

Tačiau FDA taip pat pakartojo prieš 40 metų išplatintą perspėjimą, kuris yra reikalaujamas ant hCG pakuočių: nėra užfiksuota, kad hormonas padidintų svorio kritimą, paskatintų „patrauklesnį“ riebalų pasiskirstymą ar „mažintų alkį bei diskomfortą“ dėl mažo kalorijų kiekio dietų.

FDA atstovo spaudai Christopherio Kelly teigimu, neseniai agentūra gavo ataskaitą apie hCG dietą praktikavusią pacientę, kuri sirgo plaučių embolija. Jo teigimu, hormonas sukėlė kraujo trombų susidarymo, depresijos, galvos skausmo ir krūtų subliūškimo ar padidėjimo riziką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)