Pirmiausiai dėl biologinių priežasčių – širdies ligos, alkoholio vartojimas, antidepresantai ir panašūs preparatai gali sumažinti testosterono lygį. Todėl pastebėjus, kad sumažėjo seksualinis aktyvumas, vertėtų kreiptis į gydytojus.

Kitos priežastys – emocinio pobūdžio. Dažnai seksualinis aktyvumas susijęs su tuo, kaip vyras save vertina. Nieko stebėtino, kad esant sunkiai ekonominei situacijai ar nerimui dėl darbo netekimo, sumažėja libido.

Trečia priežastis – santykiai. Pyktis, nuoskaudos, nepasitenkinimas dėl santykių paveikia seksualinį gyvenimą. Gali susiklostyti paradoksali situacija: fiziškai vyras nori, bet emociškai – ne.

Tada seksualinė energija nukreipiama kitur – į intrigėlę, masturbaciją, striptizo klubų lankymą. Specialistai kaltina ir pornografiją, kuri veikia vyrų sąmonę ir gadina realius santykius su moterimis.

Atskiras klausimas – susijaudinimo mechanizmas. Naujausi tyrimai rodo: moterų seksualinis atsakas tiesiogiai priklauso nuo emocinio artumo ir pasitenkinimo santykiais. Vyrams priešingai – emocinis komfortas mažina seksualinį susijaudinimą. Vyrams reikia vis naujų stimuliacijų.

I. Kerneris pabrėžia – vos partnerių seksualinio susijaudinimo ritmai ima nebesutapti, jie atsiduria užburtame rate. Jei apie problemą nekalbama, santykiai apskritai gali nutrūkti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)