Akiniai – ne išeitis

Kiekvienam, susidurusiam su regos problemomis, akiniai pateikiami kaip vienintelis gelbėjimosi ratas. Deja, dažniausiai akiniai nosį pabalnoja visam likusiam gyvenimui. Akys, kurių darbą atlieka akiniai, pradeda tinginiauti. Turbūt daugelis pastebėjo, kad kas kelerius metus reikia vis stiprinti akinių lęšių dioptrijas. Todėl galima sakyti, kad akiniai akims padaro meškos paslaugą.

Kontaktinių lęšių dėvėjimas taip pat kelia daugybę diskusijų. Nors lęšių gamintojai akcentuoja, jog naujausios technologijos leidžia gaminti orui pralaidžius lęšius, tačiau daugelis vis dar abejoja tokia akinių alternatyva.

Joga akims

Šią naują savotiško sporto šaką pradėjo populiarinti tokios garsenybės, kaip manekenė Naomi Campbell ar muzikantas Paulas McCartney. Štai keletas pratimų, kuriuos siūlo jogai. Interneto komentatoriai giria šiuos pratimus, mat ne vienam jų jie pagerino regėjimą.

Mirksėjimas. Jogai pataria tik prabudus nešokti iš lovos, o pirmiausia pasiražyti ir išjundinti sustingusį kūną bei sulėtėjusią kraujotaką. Šiek tiek išsibudinus, patariama smarkiai ir dažnai pamirksėti. Taip atgaivinsite akis ir žvilgsnį.

Nosis ir horizontas. Kai gerai pamirksėsite, patogiai atsisėskite lovoje ir atlikite kitą pratimą. Pažvelkite į savo nosies galiuką, po to – į tolį. Po kelių kartų pailsinkite akis ir pakartokite dar kartą. Teigiama, kad toks pratimas palengvina trumparegystę ir toliaregystę, padeda koncentruoti žvilgsnį.

Ratai. Sukite akis ratu iš dešinės į kairę pusę ir atvirkščiai. Pailsinkite akis. Šis pratimas stiprina akių raumenis, naikina raukšleles po akimis ir suteikia akims išraiškingumo.

Didelės akys. Išplėskite akis ir keletą sekundžių nemirksėdami žiūrėkite priešais save. Po to stipriai užsimerkite. Pakartokite kelis kartus. Akys taps didesnės, spindinčios, dings paraudimas.