Yra didesnė tikimybė, kad moterų, kurios prieš pastodamos turėjo antsvorio ar buvo nutukusios, nėštumas truks ilgiau, joms prireiks dirbtinio gimdymo skatinimo, o vėliau ir Cezario pjūvio.

Tyrimą atlikusi Liverpulio universiteto mokslininkų komanda išnagrinėjo beveik 30 tūkst. per 4 metus pagimdžiusių moterų medicininius įrašus.

Trijų iš dešimties nutukusių moterų nėštumas buvo užsitęsęs ir, praėjus 10 d. po numatytos gimdymo datos, jos vis dar buvo nepagimdžiusios, lyginant su maždaug 2 iš 10 normalaus svorio moterų.

Tyrimo metu nustatyta, kad daugiau kaip trečdaliui nutukusių moterų gimdymas buvo skatinamas, lyginant su vos ketvirtadaliu normalaus svorio moterų.

Be to, beveik trims iš dešimties nutukusių moterų buvo atlikta gimdymo indukcija, vėliau lėmusi Cezario pjūvio operaciją, lyginant su mažiau nei 2 iš 10 normalaus svorio moterų.

Vis dėlto daugiau kaip septynios iš dešimties nutukusių moterų pagimdė natūraliai ir gimdymo bei naujagimių komplikacijų rodikliai buvo tokie patys, kaip ir normalaus svorio moterų.

Tyrimas buvo paskelbtas žurnale „British Journal of Obstetrics and Gynaecology“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)