"Akivaizdus dalykas, kad sveikatos apsaugos reikaluose profilaktika yra ta sritis, kuri Lietuvoje turėtų būti žymiai stipriau išplėtota ir išvystyta. Matome naujų, gerų, įtikinamų socialinės reklamos pavyzdžių, bet to neužtenka", - interviu Lietuvos radijui antradienį sakė ministras pirmininkas.

Taip premjeras komentavo Vyriausybėje svarstomus Sveikatos sistemos plėtros 2010-2015 metų metmenis, kuriuose numatoma įteisinti laisvadienį profilaktiniam sveikatos patikrinimui.

Anot Vyriausybės vadovo, reguliarus profilaktinis sveikatos patikrinimas būtų pigesnis nei laiku nenustatytų ligų gydymas.

"Reguliarus profilaktinis sveikatos pasitikrinimas turėtų tapti norma ir kasdienybe, ir tai kainuotų valstybei žymiai pigiau negu ta situacija, kurią turime dabar, kai nesant reguliarios profilaktikos, po to jau tenka gydyti vienokias ar kitokias ligas", - kalbėjo A.Kubilius.

Premjeras pripažino pats nevisada reguliariai besitikrinantis sveikatą, bet ja nesiskundžiantis.

"Dar nesu toks reguliarus, bet būnant progai nevengiu to padaryti. Dar vis manau, kad esu pakankamai jaunas, ir profilaktiškai bandau sveikatą stiprinti aktyviau sportuodamas ar šiaip aktyviai leisdamas laiką", - sakė ministras pirmininkas.

Sveikatos apsaugos viceministrė Janina Kumpienė yra sakiusi, jog Vyriausybė linkusi pritarti idėjai įteisinti laisvadienį profilaktiniam sveikatos patikrinimui.

Pritarus Vyriausybei, Sveikatos sistemos plėtros metmenis dar svarstytų Seimas.

"Tai nėra kažkoks juridinis dokumentas, tik po visų ilgų svarstymų Seime, jei bus apsispręsta, kad dėl profilaktikos reikia imtis ir tokių veiksmų, tai tada turėsime priimti ir specialų teisės aktą", - apie laisvos dienos idėją antradienį A.Kubilius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją