Kaip antradienį spaudos konferencijoje pasakojo KMU Kardiochirurgijos klinikos vadovas Rimantas Benetis, septynių kauniečių medikų grupės misija truko beveik mėnesį. Medikai į Lietuvą grįžo praėjusį savaitgalį

Medikai dirbo Tamil Nadu valstijos Čenajaus miesto Kardiochirurgijos centre ir Keralos valstijos Parumalos miesto krikščionių ortodoksų įsteigtoje šv.Gregorijaus misijos ligoninėje.

"Ten padėjome organizuoti gydytojų brigadas, kūrėme skyrių infrastruktūrą, derinome aparatūrą, konsultavome vietinius medikus apie sudėtingas operacijas ir patys rodėme, kaip jas atlikti, taip pat skaitėme paskaitas", - pasakojo R.Benetis.

Kartu su kardiochirurgu R.Benečiu Indijoje dirbo anesteziologai reanimatologai Tadas Lenkutis, Marius Stančiauskas, kardiologas Ramūnas Unikas, bendrosios praktikos slaugytojos Liana Žitinaitė, Renata Vimantaitė ir oftalmologė Gražina Benetienė.

KMU klinikų medikai atliko daugiau kaip 50 širdies operacijų, tarp jų ir 20-čiai vaikų iš Irako, turėjusiems įgimtas širdies ydas.

Pasak R.Benečio, į Indiją Kauno medikus pakvietė vienas garsiausių šios šalies chirurgų M.K.Cherianas (Čerienas). "Su juo susipažinau, kai dalyvavau Europos kardiotorakalinės asociacijos organizuotoje misijoje Indijoje", - sakė kardiochirurgas.

Jo teigimu, Indijos medikai suinteresuoti ir tolesniu bendradarbiavimu su KMU klinikomis. "Netgi kuriami planai apie mūsų medicinos universiteto padalinio įkūrimą Indijoje, - pabrėžė R.Benetis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją