Kaip praneša Lietuvos ambasada Gruzijoje, vežimėlį įsigyti padėjo ir jo pergabenimu į Gruziją pasirūpino garsi Lietuvos televizijos laidų vedėja Edita Mildažytė.

I.Džavachišvili nuo vaikystės serga sunkia epilepsijos forma ir savarankiškai negali judėti.

„Kai pavasarį Gruzijoje rinkome medžiagą labdaringai akcijai „Lietuva – Gruzija: viena širdis“, susipažinau su šia mergina ir jos nelaime,“ – prisimena E.Mildažytė.

„Jos tėvai nupirkti vežimėlį neturėjo galimybių – juolab dabar, kai šeima okupantų yra išvaryta iš gimtųjų namų ir turi glaustis kukliame vieno kambario būste. Pažadėjome padėti – ir štai kaip išėjo,“ – pasakoja gerumo akcijos sumanytoja.

„Ačiū Lietuvos žmonėms, kurie ir sunkmečiu nepamiršta atjausti ir padėti labiau kenčiantiems,“ – perdavimo ceremonijoje sakė Lietuvos ambasadorius Gruzijoje Jonas Paslauskas.

Chašuryje iš viso gyvena apie 2 tūkstančius karo pabėgėlių.

Šį pavasarį per labdaringą akciją „Lietuva – Gruzija. Viena širdis“ Lietuvos įmonės ir gyventojai paaukojo apie 250 tūkst. litų karo pabėgėlių reikmėms.

Už šias lėšas iki šios dienos jau apžiūrėta ir gydyta 230 Gruzijos vaikų, dar tiek laukia savo eilės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją