Anot gydytojų, finasteridas, kuris Didžiojoje Britanijoje yra parduodamas kaip vaistas pavadinimu „Propecia”, gali turėti rimtą pašalinį poveikį ir vaisto žymėjimas neatitinka reikalavimų.

Nuo plikimo dėl hormoninių priežasčių kenčia 6,5 mln. žmonių Didžiojoje Britanijoje. Remiantis paskaičiavimais, ketvirtadaliui vyrų pirmieji plikimo ženklai pasirodys įžengus į trečiąją dešimtį.

26 m. Jamesas iš Edinburgo yra vienas iš jų.

„Aš pastebėjau plikimą, plaukus krentant duše ir ant pagalvės ir išsigandau. Prisijungiau prie interneto ir pasidomėjau tuo. Sužinojau, kad yra vaistas pavadinimu „Propecia” ir gana greitai pradėjau jį pirkti ir jis puikiai veikė”, - pasakojo jaunas vyras.

Gydytojų skiriamas vaistas yra ypač efektyvus stabdant plikimą, o klinikiniai tyrimai parodė, kad 9 iš 10 vyrų 5 m. daugiau nebeplikdavo.

Vaistus „Propecia” gaminanti bendrovė „Merk” savo tinklalapyje teigia, kad mažiau nei 2 proc. vyrų gali pasireikšti pašalinis vaistų poveikis ir gali sutrikti jų lytinis gyvenimas.

Bendrovė mini tokius dalykus, kaip nesugebėjimas pasiekti erekcijos, bet teigia, kad šios problemos išnyks, kai vyrai nustos vartoti šį vaistą.
Būtent tada Jamesui ir prasidėjo problemos.

Jis nustojo vartoti vaistus, kai pastebėjo, kad sumažėjo jo lytinis potraukis, bet, pasak jauno vyro, netrukus reikalai dar labiau pablogėjo.

„Po maždaug trijų savaičių prasidėjo tikras pragaras. Aš daugmaž tapau visiškai impotentiškas”, - teigė Jamesas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)