Naujausi tyrimai buvo publikuoti žurnale „Nature Genetics“. Jų metu buvo aptiktas genas, kurio mutacijos daugiau nei dvigubai padidina hipospadijos atsiradimo riziką.

Didžiosios Britanijos tyrėjai teigia, kad šie tyrimai padės paaiškinti, kodėl šis defektas yra būdingas šeimoms.

Berniukams, turintiems šį apsigimimą, šlaplės angelė žioji ne varpos viršūnėje, tačiau arčiau jos pagrindo ar net kapšelyje.

Dažniausiai ši problema šalinama operacijos būdu, tačiau net ir po to gali būti ilgalaikių medicininių, psichologinių ir seksualinių padarinių.

Šis apsigimimas gali susiformuoti įsčiose besivystant lytiniams organams. Ir nors buvo spėjimų, kad tam įtakos gali turėti ankstyvąjį nėštumo periodą buvimas aplinkoje, kur yra cheminių medžiagų, tačiau šis teiginys nėra pagrįstas įrodymais.

Vienintelis patikimas faktas yra tas, kad šis apsigimimas gali būti genetinio pobūdžio.

Mokslininkai jau identifikavo geną, svarbų kelioms sunkioms hipospadijos formoms, tačiau genų mutacija, prisidedanti prie įprastesnių, ne tokių sudėtingų hipospadijos formų, kol kas nėra paaiškinta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)