Julijai G. buvo diagnozuotas nenustatytas genetinis sindromas ir MRSA (meticilinui rezistentiškas stafilokokas aureus). Jos būklė buvo stabili. Prieš perkeliant ją į paprastą palatą, kur jai pablogėjo, ji gulėjo Šefildo Vaikų ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje (ITS). Ji buvo grąžinta į ITS, tačiau patyrė mirtiną širdies smūgį.

Slaugytojos teigė, kad įspėjo gydytojus, jog Julija buvo netinkamos perkėlimui būklės, tačiau, išsakiusios savo susirūpinimą, jos nejautė palaikymo iš intensyvios terapijos skyriaus darbuotojų.

Tą naktį budėjęs atsakingas ITS gydytojas konsultantas ir atsakinga slaugytoja teigė, kad tokioje pačioje situacijoje jie padarytų tą patį.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Julija gimė 2009 m. balandžio 9 d. Ji gimė anksčiau laiko atliekant skubų cezario pjūvį. Ji buvo perkelta iš Rotherhamo ligoninės į Šefildo vaikų ligoninę, nes dėl jos būklės jai reikėjo specialistų priežiūros. 2009 m. spalio 21 d. ji buvo vienvietėje ITS palatoje, nes jai buvo diagnozuotas ir MRSA.

Tą naktį budėjęs atsakingas ITS gydytojas konsultantas dr. Antonas Mayeris turėjo priimti į skyrių dar du vaikus. Tad reikėjo padaryti vietos naujiems pacientams ir buvo priimtas sprendimas perkelti Julija iš ITS į paprastą palatą.

Slaugytojoms buvo pasakyta, kad Julijos būklė yra "stabili" ir kad ryte ji turi būti perkelta atgal į Rotherhamo ligoninę. Į paprastą palatą Julija buvo perkelta 00.30 val. Tačiau greitai slaugytojoms teko sunerimti. Bethany West, atsakinga slaugytoja, teigė: "Ji tapo nerami ir pradėjo stipriai verkti – aš niekada nemačiau šitaip verkiančio vaiko. Verksmas buvo toks varginantis, kad aš bijojau, jog ji mirs".

Ji kreipėsi į ITS personalą 03.00 val., tačiau niekas neatėjo. 03.30 val. slaugė paskambino gydytojai stažuotojai dr. Lesley Peers. Slaugytoja West teigė: "Kai dr. Peers atvyko, visi palatos slaugytojai buvo ten ir pasakė, kad reikia vaiką perkelti atgal". Dr. Peers atsakė, kad tai yra "slaugos reikalas".

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 05.45 val. - beveik tris valandas po pradinio slaugytojų kreipimosi į ITS – Julija buvo perkelta į ITS skubiam gydymui. Ji mirė po kelių minučių.

Dr. Faithas Harriesas sakė: "Manau, kad su turimais ištekliais, mes padarėme viską, ką galėjome", tačiau vėliau pridėjo, kad Julija negavo tinkamo lygio sveikatos priežiūros.

Patologė dr. Marta Cohen sakė, kad Julijos būklė nebuvo diagnozuota. Mirties liudijime ji įrašė mirties priežastį dėl "komplikuotas genetinės kilmės sindromo."
Ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją