"Iš tikrųjų ta situacija yra labai bloga, (...) ji yra ant bankroto ribos", - spaudos konferencijoje sakė V.Navickas.

Liepos 1 dienos duomenimis ligoninės įsiskolinimai siekė 1,8 mln. litų, nebuvo atsiskaityta ir už praėjusių metų šildymą. Pasak mero, tai didžiausias santykinis įsiskolinimas Vilniaus mieste.

"Tokią mes ją gavom, ir blogiausia, kad vietoj to, kad vadovybė rūpintųsi paslaugomis, rūpintųsi ligoniais, jinai rūpinosi vėl statybomis - gauti europines lėšas, statyti, remontuoti pastatus ir dar kažką" - tvirtino meras.

Pasak V.Navicko, "reikalingi neatidėliotini sprendimai", tarp kurių minimas ir galimas ligoninės jungimas.

"Kitų variantų nėra - arba jungti su kitom ligoninėm ir bandyti susitvarkyti, arba duoti jai pinigų, tiesiog kažin, ar yra mūsų biudžetuose", - sakė meras.

Jo teigimu, atlikus ekonominę ir paslaugų Vilniaus miesto ligoninių analizę parengti tam tikri siūlymai ir dėl kitų ligoninių sostinėje jungimo, kuriuos svarstys komitetai.

"Yra keletas planų, greičiausiai jungti keletą ligoninių, prie didesnės galbūt mažesnę. (...) Bet ne tik dėl pinigų, bet dėl to, kad galėtų teikti kitas paslaugas, tada, kai teikia kitas paslaugas, gali pasirašyti naujas sutartis su ligonių kasomis ir gauti pajamas", - kalbėjo meras.

Tuo metu savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktorius Gintaras Žandaravičius kalbas apie planus uždaryti Sapiegos ligoninę pavadino spekuliacijomis.

"Tikrai ta ligoninė dirbs, veiks ir ten tikrai nenumatoma jos nei likviduoti, nei iškelti nei kažkokių daugiabučių statyti", - tvirtino pareigūnas.

Buvęs Sapiegos ligoninės vadovas kaltino sostinės valdžią norint likviduoti ligoninę ir pasiimti prestižinėje sostinės vietoje esantį pastatą.

Ligoninėje daugiausia teikiamos slaugos ir paliatyviosios pagalbos paslaugos.

Sapiegų rūmų ir netoliese įsikūrusios ligoninės pastatai paskelbti valstybės saugomos kultūros paveldo objektais.