Kai J. Fletcher sūnus Robertas sulaukė 13 mėnesių, jis buvo paskiepytas nuo minėtų ligų. Po dešimties dienų berniukui prasidėjo reguliarūs epilepsijos priepuoliai. Dabar Robertui jau 18 metų, jis nekalba, negali be kitų pagalbos pastovėti nei pats pavalgyti. Tačiau autizmu jis neserga.

Moteris visada buvo įsitikinusi, kad dėl tokios sūnaus būklės kaltas skiepas. Pastaruosius 16 metų Džekė kovojo dėl kompensacijos už jos sūnaus sveikatai padarytą žalą. 1997 metais jos skundas buvo atmestas. Džekė pateikė apeliaciją ir tik neseniai jai pavyko prisiteisti 90 tūkst. svarų sterlingų.

Daktaro Andrew Wakefieldo atlikti tyrimai parodė, kad skiepas nuo tymų, kiaulytės ir raudoniukės vaikams gali sukelti autizmą. Tačiau šio tyrimo rezultatų daug kas nepripažįsta.

Vis dėlto verta paminėti, kad susirgimų tymais skaičius Britanijoje ėmė augti kaip tik tada, kai sumažėjo nuo šios ligos skiepijamų vaikų. 2006–2007 metais Anglijoje ir Velse buvo užregistruota 1726 tymų atvejai, o tai 10 kartų daugiau nei prieš kelis dešimtmečius.