39 m. amžiaus Mattas Frerkingas iš Portlando Oregono valstijoje nebegali judėti, kai tik jam šauna į galvą romantiška mintis arba kai pamato kitus žmones, rodančius šiltus jausmus.

Ši neįprasta būklė buvo diagnozuota kaip lėtinio miego sutrikimo narkolepsijos ir staigaus raumenų susilpnėjimo katapleksijos mišinys.

Patyręs tokį paralyžių žmogus laikinai nebegali judėti, tačiau suvokia aplinką ir gali girdėti.

M. Frerkingui meilės priepuolį ar šiltus jausmus šeimos nariams sukelianti emocija jam gali sukelti fizinį paralyžių.

Jis nebegali apkabinti savo žmonos Trish, su kuria pragyveno jau 13 metų, be to, patiria priepuolius per įvairias santuokos sukaktis. Jis būna paralyžiuojamas keletą kartų per dieną.

„Laikytis susikibus už rankų viešumoje galime geriausiu atveju keletą sekundžių, ir tai viskas, – pasakojo M. Frerkingas.

„Negali uždėti rankos ant jos, nebent sėdėtume ir aš ranką uždėčiau be ypatingų emocijų. Turiu tuos jausmus labai atsargiai riboti, – guodėsi jis. Per interviu su „ABC News“ jis teigė turintis vengti šiltų jausmų, nes net ir žiūrėjimas į vestuvines nuotraukas jam gali sukelti paralyžių.

Priepuolius taip pat iššaukia romantiški filmai, tad M. Frerkingas stengiasi nuo jų atsiriboti galvodamas apie mokslinius tyrimus.

Miego specialistė iš Niu Džersio „Sleep for Life“ centro Carol Ash teigia: „Tokiam žmogui, kaip Mattas, stiprios emocijas perjungia mygtukus.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją