Derybų dėl vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kainų nustatymo komisiją ministras taip pat įpareigojo papildomai derėtis dėl šių vaistinių preparatų kainų, kartu ir priemokų už juos sumažinimo.

„Privalome išnaudoti visas priemones ir galimybes, kad pacientams nereikėtų mokėti didesnių priemokų už kompensuojamus vaistus. Neabejoju, kad tų kompanijų, kurios deklaravo didesnes vaistų kainas, nei jos buvo 2009 m. kainyne, bus geranoriškos, pasirengusios bendradarbiauti ir supras, kad visų mūsų bendras tikslas – paciento interesai“, – pranešime spaudai cituojamas sveikatos apsaugos ministras R. Šukys.

Šį mėnesį kai kuriems vaistų gamintojams buvo išsiųsti raštai raginimai mažinti vaistinių preparatų deklaruotas kainas arba dengti pacientų priemokas. Be to, pradėtos derybos su tais gamintojais ir jų atstovais, už kurių vaistinius preparatus paciento priemokos augo labiausiai.

Deryboms šią savaitę pakviestos keturios farmacinės kompanijos, kurių vaistams pacientų priemokos padidėjo penkiais ir daugiau litų. Kompanijų atstovai ieškos galimybių sumažinti vaistų kainas, todėl SAM tikisi, kad pavyks užtikrinti, jog pacientai galės pirkti vaistus su nedidesnėmis priemokomis negu iki 2010 m. Kompensuojamųjų vaistinių preparatų kainyno įsigaliojimo.

Derybos su vaistų gamintojais tęsiamos toliau. Iš viso deryboms bus kviečiama per 10 kompanijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją