Sveikatos priežiūros sekretorius Andrew Lansley užsiminė ketinantis keisti įstatymus, jeigu maitinimo pramonė nereaguos į bandymus pasiūlyti savanorišką kalorijų nurodymo sistemą.

Šalies Maisto standarų agentūra (FSA) mėgina planą, pagal kurį apie 20 restoranų tinklų, tarp jų „Real Greek“ ir „Pret A Manger“, turės nurodyti kalorijų skaičių prie visų savo gaminamų patiekalų.

Tačiau du tinklai – „Pizza Hut“ ir „Harvester“ – neseniai pasitraukė iš šio plano, o kiti, pavyzdžiui „KFC“ ar „Burger King“ atsisakė pratęsti bandymus.

Dauguma tinklų mitybinę informaciją (kalorijas, riebalų ar cukraus kiekį maiste) paprasčiausiai nurodo savo internetinėse svetainės, o ne restoranuose. Kai kurie, pavyzdžiui, „Starbucks“ ir „Costa Coffee“, duoda informacinę skrajutę, bet tik jeigu klientai to paprašo.

„Sunday Times“ skelbta ataskaita rašo, jog A. Lansley, kurio departamentas neseniai perėmė atsakomybę už sveiką mitybą iš Maisto standartų agentūros, nori į planą taip pat įtraukti barus.

Ataskaita primena, jog alkoholio vartotojai užmiršta, kad didelėje taurėje vyno yra 140 kilokalorijų, o pintoje alaus yra 180 kilokalorijų.

Joje taip pat užsimenama, kad A. Lansley imsis įstatymų pataisų, jeigu įmonęs savarankiškai neįves naujosios sistemos.

Panašu, kad Jungtinė Karalystė paseks Niujorko pėdomis. Šiame mieste 2008 m. nauji įstatymai privertė greitojo maitinimo, sumuštinių ir restoranų tinklus savo meniu rašyti kalorijų informaciją. Nuo tai laiko panašūs įstatymai įvedinėjami ir kituose Jungtinių Valstijų miestuose.
FSA teigimu, ataskaitoje pažymima, jog vartotojams tokios informacijos pateikimas turėtų patikti.

Sveikatos priežiūros departamento atstovas spaudai teigė: „Dirbame su pramone dėl įvairių variantų. Šiuo metu nėra jokių planų imtis įstatymų leidybos.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją