„Susipažinus su artimiausiomis orų prognozėmis tapo aišku, kad iki liepos 15 dienos orai Vilniuje neatvės, todėl esame priversti nerengti akcijos V. Kudirkos aikštėje,“- pranešime spaudai cituojama „Nacionalinio kraujo centro“ neatlygintinos kraujo donorystės koordinatorė Jurgita Žaliauskienė.

Pagrindinis kraujo donorystės principas, kuriuo vadovaujasi VšĮ Nacionalinis kraujo centras, - nepakenkti kraujo donorui. Todėl, kai oro temperatūra pakyla iki 30 laipsnių ir daugiau, kraujo galima duoti tik vėsioje patalpoje, kur po kraujo davimo žmogus jausis gerai.

Prieš keletą metų, kai Lietuvoje vasaros metu vyravo karšti orai, centro darbuotojai pastebėjo, kad tuo metu gerokai sumažėjo kraujo donorų, o tie, kurie atvykdavo į kraujo centrą, ne visada dėl žemo kraujospūdžio ar prastos savijautos galėdavo duoti kraujo.

Todėl šiuo metu vilniečiai, galintys ir norintys duoti kraujo, kviečiami atvykti į VšĮ Nacionalinį kraujo centrą Žolyno g. 34, Vilniuje.

Šiuo metu VšĮ Nacionaliniam kraujo centrui ypač laukiami turintys O(pirmos) grupės rezus neigiamas kraujo donorai ir visų kitų grupių neatlygintini donorai kviečiami papildyti atsargas, pabrėžia všĮ „Nacionalinis kraujo centras“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją