Nors sekmadienį prie jūros oro temperatūra buvo 2-3 laipsniais žemesnė nei kurorto centre ir siekė 29 laipsnius, net ir pliaže tvyranti kaitra buvo sunkiai pakeliama, todėl žmonės nuo saulės slėpėsi kas kur išmano.

Į centrinį paplūdimį atėję žmonės skubėjo užimti vietą po jūros tiltu, kurio danga ant smėlio metė platų šešėlį. Pliaže poilsiautojai dangstėsi skėčiais, kiti neišlįsdami iš jūros murksojo vandenyje, kurio temperatūra vakar pasiekė 19 laipsnių.

Palangoje medicininė pagalba šiomis dienomis suteikta septyniems saulės smūgį patyrusiems žmonėms. Dar per trisdešimt perkaitusių poilsiautojų kurorto ligoninės gydytojai konsultavo telefonu.

Medikams teko rūpintis ir saulėje nudegusiais žmonėmis. Greitosios medicinos pagalba kurorte buvo kviečiama net naktį.

Klaipėdos ligoninės Palangos departamento vedėjas Remigijus Kirstukas sako, kad esant karštai dienai būtina skarele ar kepure pridengti galvą nuo tiesioginių saulės spindulių. Per dieną reikia išgerti ne mažiau kaip 3 litrus skysčio, geriausia – drungno negazuoto mineralinio vandens.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją