Į redakciją kreipęsis sostinės Centro poliklinikos pacientas parodė vizito lapelį, kurio vienoje pusėje - apsilankymo pas gydytoją data ir laikas, kitoje - kūdikiams skirto preparato „Espumisan L“ vaizdelis. Jo žmona gavo panašų lapelį, tik jame - prostatai gydyti skirto „Prostamol uno“ reklama.

"Kas suteikė poliklinikai teisę taip brukti konkrečių vaistų reklamą?" - piktinosi žmogus.

Centro poliklinikos direktoriaus pavaduotoja medicinai Audronė Juodaitė-Račkauskienė čia neįžvelgė nieko bloga. Pasiteiravus, kaip ant vizito lapelių, išduodamų pacientams, atsirado minėtos reklamos, paaiškėjo, kad polikliniką remia viena farmacijos kompanija. Ji už reklamą padengė lapelių spausdinimo išlaidas.

Kaip teigė Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) atstovė Ramunė Visockytė, reklamuoti vaistus ant pacientų vizito lapelių - visoje Lietuvoje paplitusi praktika. Panašių dalykų jai teko matyti ir kitose Vilniaus poliklinikose, Klaipėdoje, Gargžduose, Panevėžyje.

"Tačiau Lietuvos įstatymai griežtai draudžia tik receptinių preparatų reklamą, o Espumisan ar Prostamol uno tokie nėra", - paaiškino VVKT atstovė. Anot R.Visockytės, prie minėtų vizito lapelių galima prikibti nebent formaliai, mat esant pakuotės atvaizdui dar reikėtų surašyti indikacijas ir kontraindikacijas, o tokių patikslinimų nėra. Dėl to vaisto platintoją būtų galima įspėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją