Ištyrus pradinukus paaiškėjo, kad vaikų, vartojusių „proto kapsules“ su omega-3 riebalų rūgštimis, rašymo ir skaitymo gebėjimai nepagerėjo.
Tai prieštarauja daugybės kitų tyrimų išvadoms, kurios teigia, jog žuvų taukai gerina protinius gebėjimus, todėl juos vartojančių vaikų egzaminų rezultatai būna geresni.

Šio tyrimo autoriai teigia, kad jų tyrimas daug išsamesnis nei kiti.

Tyrimo metu žuvų taukai buvo duodami ne visiems vaikams – kai kuriems buvo duodamas placebas. Toks metodas leidžia tiksliau įvertinti papildų poveikį organizmui.

Keturis mėnesius aštuoniolikoje Pietų Velso mokyklų 450 vaikų, kurių amžius nuo 8 iki 10 metų, buvo duodami arba omega-3 papildai arba placebas.

Nei vaikai, nei tėvai, net tyrėjai iki tyrimo pabaigos nežinojo, kurie vaikai vartojo tikruosius papildus.

Ištyrus rezultatus paaiškėjo, kad žuvų taukų kapsulės nepagerino vaikų smegenų veiklos, nors ir atrodė, kad jas vartojusių vaikų koncentracija pagerėjo.

Tyrėjai taip pat nustatė, kad tyrimo pradžioje apie 30 iš 450 vaikų kraujyje buvo labai žemas omega-3 riebalų rūgščių lygis.

Tyrėja profesorė Amanda Kirby pasakė, kad nors šie papildai ir pagerino kai kurių vaikų gebėjimą sutelkti dėmesį, tyrimo išvada būtų tokia: vaikams, kurie neturi rimtesnių problemų mokykloje, pakanka tiesiog sveikai maitintis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)