Giliai tikinčių Romos katalikų šalyje šis atvejis sukėlė piktus ginčus apie abortų teisėtumą.

Tai taip pat gali sukelti abejones Didžiojoje Britanijoje dėl leistino vėlyvųjų abortų laiko ir vaisiaus sugebėjimo išgyventi ne gimdoje.

Motina, kuriai tai buvo pirmasis kūdikis, pasirinko atlikti abortą, kai nėštumo metu atlikti tyrimai parodė, kad jos kūdikis yra neįgalus.

Tačiau kūdikis išgyveno nėštumo nutraukimą ir šeštadienio dieną Rossano „Calabria“ ligoninėje, po to gydytojai paliko jį mirti.

Jis buvo rastas gyvas kitą dieną, praėjus maždaug 20 valandų po operacijos. Jį rado ligoninės kapelionas tėvas Antonio Martello, kuris atėjo pasimelsti prie jo kūno.

Jis pamatė, kad į paklodę suvyniotas kūdikis, vis dar su bambagysle, sujudėjo.

Kunigas sukėlė triukšmą ir gydytojai nedelsiant pasirūpino, kad kūdikis būtų nuneštas į šalia esančios ligoninės naujagimių specialistų skyrių, kuriame jis mirė pirmadienį.

Italijos policija tiria bylą dėl „žmogžudystės“, kadangi Italijos įstatymuose numatyta gydytojų pareiga bandyti išgelbėti kūdikio gyvybę, jei jis išgyvena abortą.

Italijos vyriausybė taip pat svarsto, kad turėtų būti atliktas ligoninės darbuotojų elgesio tyrimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją