"Kai kurie didmenininkai gal pabandė nauja reguliacija pasinaudoti, bet mes elgsimės labai griežtai ir efektyviai. Čia niekas neturėtų tikėtis, kad Vyriausybė žiūrės pro pirštus į kokį nors piktnaudžiavimą dominuojančia padėtimi rinkoje", - Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

"Jeigu kas nors bando padidinti įkainius, savo pelnus šioje srityje, tai Vyriausybė turi priemonių, kad į tai reaguotų labai efektyviai. Jeigu gamintojai užsienyje, kitose šalyse pardavinėja žymiai pigiau negu Lietuvoje, tai ir iškils klausimas, kodėl jie elgiasi kitaip Lietuvoje", - pridūrė premjeras.

Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys anksčiau pareiškė turįs įtarimų, kad gamintojai Lietuvai tiekia vaistus dirbtinai padidintomis kainomis.

Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai balandį trijuose didžiuosiuose miestuose patikrinus 36 vaistines, paaiškėjo, kad dauguma vaistinių ne sumažino vaistų antkainius, o juos padidino.

Ministerija žada pažeidėjams taikyti griežčiausias nuobaudas - iki vaistinių veiklos licencijų sustabdymo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją