Kapelionas mano, kad prie dovanotos ikonos gims ypatingas pamaldumas Dievo Motinai. Pasveikusieji padėkos ženklan už patirtas malones prie šios ikonos turės galimybę palikti votus.

Sutikimo iškilmėms kartu su broliais stačiatikiais ruoštasi porą mėnesių.

Onkologijos instituto Gailestingumo Motinos koplyčios globon stebuklingąją ikoną perdavė Pilnų namų bendruomenės įkūrėjas kunigas Valerijus Rudzinskas. 14.30 valandą prasidėjusi iškilminga ikonos perdavimo ceremonija, kurioje dalyvavo ortodoksų dvasininkai, Gailestingojo Jėzaus bendruomenės broliai ir seserys, krikščioniškųjų bažnyčių atstovai ir giesmininkai, baigėsi procesija į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Dievo Gailestingumo koplyčią ir čia aukojamomis Šventosiomis Mišiomis.

Kartu su Vilniaus stačiatikių choru Akatistą giedojo Vilniaus Aušros Vartų Švč. Mergelės Marijos, Gailestingumo Motinos, koplyčios giesmininkai.

„Į šventę pakvietėme visus buvusius ir esamus Onkologijos instituto pacientus, taip pat tikinčiuosius, kurie melsdamiesi prie šios ikonos patyrė išgydymo malonių. Laukiame ir tų, kurie neabejingi kenčiančiam žmogui“, – sakė kunigas S. Grigas.

Nutapyta XVII a.

„Всецарица“ nutapyta XVII amžiuje, jos originalas yra Graikijoje, ant Šventojo Atono kalno esančioje vienuolių šventykloje. Prie ikonos besimeldžiantys žmonės nuolat patiria malonių ir stebuklų.

Pasakojama, kad kartą per pamaldas prie ikonos atsirado keistas žmogus. Jis stovėjo priešais Dievo Motiną ir nesuprantamai kažką kalbėjo. Staiga Dievo Gimdytojos veidas lyg žaibas sušvitęs ir nematoma jėga pargriovusi žmogų ant žemės. Kada nusidėjėlis atsipeikėjęs, su ašaromis akyse išpažinęs kunigui, kad gyveno toli nuo Dievo, užsiiminėjo magija ir atėjo prie ikonos išbandyti savo galių.

Po nubloškimo jis įtikėjęs, įstojęs į vienuolyną ir pradėjęs naują gyvenimą. Taip ikonos Švč. Mergelė Marija padėjo žmogui išsilaisvinti iš piktojo apsėdimo. Vėliau buvo pastebima, kad besimeldžiantys prie šios ikonos ligoniai pasveiksta. Šiandien ikonos Dievo Motina globoja sergančiuosius onkologinėmis ligomis.

Dievo Motinos „Visų Karalienės“ ikona iki šiol gerbiama Panaros Pilnų namų bendruomenės brolių bei čia atvykstančių maldininkų.

Sužinojęs, kad bendruomenė naujojoje koplyčioje turės didelę šio titulo ikoną, kunigas Sigitas paprašė brolių senąją padovanoti Vilniaus universiteto Onkologijos instituto koplyčiai, nes „stebuklinga Marijos ikona onkologinių ligonių pagalba ir viltis“.

„Jūsų pamaldų dalyviai prie jos karštai meldžiasi. Ji tikrai įmelsta. Tikiu, kad per jos malonę pasveiktų ne vienas mūsų ligoninės pacientas“, – bendruomenei adresuotame laiške rašė dvasininkas. Ir tuoj sulaukė lakoniškos žinutės: „Atsakymas teigiamas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją