Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas sausio 29-ąją patenkino Onkologijos instituto tarybos prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir uždrausti įstaigos vadovui Konstantinui Povilui Valuckui registruoti jos reorganizavimo sąlygas. Tai padaryti K.P.Valucką dar sausio 12-ąją buvo įpareigojusi Vyriausybė.

Įgyvendindama SAM parengtą Sveikatos priežiūros įstaigų restruktūrizavimo trečiojo etapo programą Vyriausybė palaimino planus nuo balandžio 1-osios Onkologijos institutą padalyti į Onkologijos ligoninę bei Lietuvos onkologijos institutą. Ligoninę buvo numatyta prijungti prie SAM, o mokslinę veiklą plėtojantį institutą - prie Švietimo ir mokslo ministerijos, taip ligonių gydymą atskiriant nuo mokslinių tyrimų.

Sprendimą Vyriausybė priėmė neatsižvelgdama ne tik į medikų protestus, bet ir į Seimo dar gruodį pateiktą siūlymą ne skaidyti Onkologijos institutą, bet reorganizuoti į valstybinę mokslinių tyrimų įstaigą - Nacionalinį vėžio institutą, turintį savo kliniką. Taip daroma daugelyje Europos valstybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją