Seimo narės turimomis žiniomis, konkursas buvo organizuotas pažeidžiant įstatymuose numatytas procedūras. Pasikeitus Valstybės tarnybos įstatymui, nuo 2009 m. liepos 1 d. vietoj ministerijos valstybės sekretoriaus pareigybės buvo įvesta kanclerio pareigybė, teigiama pranešime spaudai.

D. Mikutienei kyla abejonių, ar teisėtai buvo organizuotas SAM konkursas kanclerio pareigoms užimti, ar buvo laikomasi įstatymuose nustatytų procedūrų. Parlamentarė Eltai teigė žinanti, kad vertinimo posėdyje dalyvavo ne sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas, kuris buvo komisijos pirmininkas, o kitas asmuo, neturėjęs tam tinkamų įgaliojimų.

D. Mikutienei įtarimų sukėlė ir vertinimo komisijos sudėtis.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Teisės ir personalo departamento direktorė Nerija Stasiulienė Eltą patikino, kad konkursas buvo ir paskelbtas, ir vykdytas taip, kaip to reikalauja įstatymai. Jame dalyvavo du pretendentai, po konkurso raštu dalies vienas pretendentų atsisakė dalyvauti toliau.

"Jis atsisakė raštu, turime tą patvirtinančius dokumentus", - teigė N. Stasiulienė.

Pasak SAM Teisės ir personalo departamento direktorės, praėjusių metų liepą Valstybės tarnybos departamentas (VTD) buvo gavęs panašaus pobūdžio anoniminį skundą, kuriame keliamos panašios abejonės kaip ir D. Mikutienės.

"VTD patikrino ne tik šį, bet ir visus kitus 2009 metais vykdytus konkursus ir jokių pažeidimų nenustatė", - teigė N. Stasiulienė.

Departamento vadovės manymu, nėra pagrindo abejoti ir komisijos sudėtimi, nes ją sudarė senieji SAM darbuotojai, o ne tie, kurie atėjo dirbti A. Čaplikui būnant ministru.

SAM kanclerio pareigas liberalcentristas R. Remeika eina nuo 2009 m. liepos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)